Stockholm, Sverige
070-409 08 82
David.Stavegard@analysbloggen.se

Om den här webbplatsen

En webbplats om Excel och analys av data

mannen bakom torsdagstipsen
David Stavegård

Jag är 42 år gammal, har jobbat med Excel och Business Intelligence i snart 15 års tid, och bor med fru och barn några mil utanför Stockholm.

Idéen att börja med mina torsdagstips på LinkedIn har flera källor, en tanke var att skriva en bok om Excel, och då tänkte jag börja med att marknadsföra mig lite med några filmer om Excel. Filmerna gick så bra, och jag har fått så otroligt fin feedback, att boken fortfarande är i sin linda, snart ett år efter att jag först tänkte skriva den.

Jag fick min första dator när jag var sju, och har alltid haft väldigt lätt för mig att lära mig nya program. Excel passar bra in i mitt huvud (man är väl kanske lite fyrkantig!) och jag har alltid tilltalats av möjligheterna med Excel. 

Ett annat program jag är väldigt bra på är Word, men även om alla använder både Word och Excel väldigt mycket, så väcker inte Word några större känslor hos oss. Excel, däremot, väcker känslor – stolthet när man gjort något riktigt bra, och det väcker frustration och irritation när det inte fungerar bra.

”Där det finns känslor finns engagemang”
David Stavegård 2018