Stockholm, Sverige
070-409 08 82
David.Stavegard@analysbloggen.se

Är Excel bästa spåkulan för att göra prognoser?

En webbplats om Excel och analys av data

Är Excel bästa spåkulan för att göra prognoser?

Lär dig hur man kan göra prognoser blixtsnabbt i Excel

Med en enda knapptryckning får du här en riktig gobit – ett enklare prognosverktyg inbyggt i #Excel! Den analyserar din data, och gör en prognos för framtiden. Smidigt och supersnabbt! Genom att göra som jag gör i slutet av videon får du också en uppfattning om hur bra den är på att tolka just dina siffror!

11 Responses

 1. Christer skriver:

  Det var nytt, tack!👍🏼Synd bara att ljudet nästan försvann halvvägs in i presentationen

  • David Stavegård skriver:

   Hej och tack för din kommentar! Ja, jag märkte det när jag väl publicerat klippet. Det var faktiskt så att den delen där ljudet är lägre än inspelat vid ett helt annat tillfälle och med en annan mikrofon, och jag jobbade lite med att få upp ljudkvalitéten till samma nivåer i redigeringsarbetet, men missade lite tyvärr… Men, det är iaf textat.

 2. Annika skriver:

  Nytt för mig. Ska testa framöver.

 3. Jan skriver:

  Nytt! Tycker f.ö att dessa torsdagstips är veckans höjdpunkt!

  • David Stavegård skriver:

   Ja, men vad roligt – jag brukar säga att jag har så kul när jag spelar in filmerna att jag tror det lyser igenom lite! =)

 4. Christoffer skriver:

  Hej David,

  Tack för en bra blogg! Hittar dessvärre inte den funktionen i mitt Excel.

  Finns den från någon specifik version?

  • David Stavegård skriver:

   Ja, jag tror den kom i Excel 2016, om jag inte missminner mig – jag kör själv Office 365 med Excel 2016. Vilken version kör du?

 5. Jessica skriver:

  Hej David!
  Vilken bra funktion! Tyvärr hittar jag inte valet ”Prognosblad” i menyn ”Data”. Kan det ha något att göra med min version av excel?

  • David Stavegård skriver:

   Ja, jag tror den kom i Excel 2016, om jag inte missminner mig. Vilken version kör du?

 6. Anna skriver:

  Nytt, men vilket bra tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *