Stockholm, Sverige
070-409 08 82
David.Stavegard@analysbloggen.se

Kortkommandon

En webbplats om Excel och analys av data

Nördarnaskrig – kortkommandon i Windows och Excel

Under december månad publicerade jag och Patrik Stenberg (länk till Patrik på LinkedIn) ett antal kortkommandon under hashtaggen NördarnasKrig på LinkedIn. Vi gjorde det som en sorts omröstning och fick ett fantastiskt gensvar! Över 3200 röster, nästan 700 kommentarer och massor av glada tillrop i PM. Många undrade om vi skulle publicera en sammanställning av alla kortkommandon – och eftersom så många bad om det, så kommer de här!

De här kortkommandona är testade i den senaste versionen av Excel, dvs Excel 2016 (Office 365), men de flesta av dem fungerar i tidigare versioner med. Patriks tips är testade i Windows 10.

Är du osäker på vilket språk du har Excel på? Starta Excel och trycker på ctrl och sedan knappen F på tangentbordet – får du en sökruta eller blir fonten i cellen du står i fet? Blir fonten fet har du Excel på svenska, och får du sökrutan har du Excel på engelska.

Detta är ingen komplett lista över alla kortkommandon, och det är inte heller meningen. Det här är kortkommandon som vi använder själva och tycker är bra, och i vissa fall var de kanske rätt okända, som vi vill tipsa om.

Hittar du något fel berätta gärna det för mig så jag kan rätta filerna!

Engelskt Excel i Windows

Klicka på knappen nedan för att ladda hem en lathund med kortkommandon för engelskt Excel i Windows:

Svenskt Excel i Windows

Här har vi samma kortkommandon men om du har svenskt Excel i Windows ska du använda de här knapparna.

Sv och eng Excel för Mac

Den här filen gäller både engelsk och svensk Excel på Mac.

 

 

Kortkommandon i Windows

Här nedan kommer Patriks kortkommandon i Windows