Stockholm, Sverige
070-409 08 82
David.Stavegard@analysbloggen.se

Nytt årshjul för hösten 2019

En webbplats om Excel och analys av data

Nytt årshjul för hösten 2019

Årshjul i Excel

Så sommaren börjar närma sig sitt slut (i alla fall i kalendern, vädermässigt verkar det bli allt mer sommar över helgen som kommer!), och hösten närmar sig. Vad passar bättre än ett årshjul i Excel då?

I slutet av filmen delar jag också ut en rabattkod på mina företagskurser i Excel som jag håller – se klippet nedan för detaljer om detta!

38 Responses

 1. Pia Sundberg skriver:

  JA

 2. Lasse skriver:

  Ja tack

 3. Anders Björklund skriver:

  Ja

 4. jakob fellsman skriver:

  Ja

 5. Pia Sundberg skriver:

  JA tack

 6. Maria Hälleberg Nyman skriver:

  JA

 7. Eva Remnelius skriver:

  JA

 8. Elisabeth Demuru skriver:

  Ja takk👌🏻.

 9. Daniel skriver:

  Ja

 10. Camilla JS skriver:

  Hej David och tack för att du delar med dig av ditt årshjul. Perfekt för oss som inte är så snitsiga på excel själva. Nu undrar jag hur jag på ett smart sätt lägger till fler aktiviteter i en månad? Om jag tex har fem aktiviteter i januari. Mitt egna test gör att aktiviteten hamnar mellan januari och februari.
  Tacksam för tips!

  • David Stavegård skriver:

   Ja, då får man ändra i den lilla stödtabellen till höger – det finns en siffra där som är 1 för de flesta raderna, och summan för varje månad ska bli fyra. Så om du har fem aktiviteter, så får det stå 0,8 för de raderna (0,8*5=4)!

   :: David

 11. Helena skriver:

  Hej David,

  Jag gillar ditt årshjul men jag har en liten fråga….
  Är det möjligt att man kan göra ett årshjul med 52 veckor i en liten mellanring utanför månaderna och sedan den stora ringen? Har skall man då praktiskt gå till väga om man inte är jätte hajj på excel..
  /Hälsningar Helena

 12. Erik Frisendahl skriver:

  Ja

 13. Christina skriver:

  Vilket bra hjul!
  Jag undrar hur jag gör för att rotera texten så att den stämmer med vinkeln i ”tårtbiten”?
  Mvh,
  Christina

 14. pernilla Colbrand skriver:

  vill gärna ha detta för att göra en tidslinje till ett årshjul. Skulle behöva utveckla med veckor nummer i en ring också.

 15. Samuel skriver:

  Ja

 16. Jenny Jonesjö skriver:

  Jag vill jättegärna få tillgång till filen! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *